Habeler, haber
DOLAR
8,671 / 0,08
EURO
10,293 / 0,00
ALTIN
499,544 / 0,05
BİST
1.392,6 / 1,16
Güneşli
İstanbul: Güneşli
19°
  • NAMAZ
    VAKİTLERİ
  • HAVA DURUMU
  • ÜYELİK GİRİŞİ

Mustafa Sarıgül’den Nazım sitemi

Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımıyla hizmete sokulan Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi’nin açılış programına davet edilmeyişine tepki gösterdi.
Mustafa Sarıgül’den Nazım sitemi
Eklenme : 04 Nisan 2016 16:36    Güncelleme : 04 Nisan 2016 16:47    Okunma : 772

Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımıyla hizmete sokulan Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi’nin açılış programına davet edilmeyişine tepki gösterdi.

Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla hizmete açılmıştı. Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül açılış törenine davet edilmeyince Twitter üzerinden sitemde bulundu. Sarıgül, paylaştığı mesajda, “10 yıllık bir emek öyküsü düşünün ’sanata, kültüre ,şiire ve söyleşiye dair özgürlüklerin hakimiyetinde bir alan yaratan’ konusu ve kişileri gerçek,gelişimi ve oluşumu son derece özenli ve incelikli fakat çok yazık ki sonucu ahde vefadan yoksun ve bir o kadar da ikircikli… Biri,kurtuluş savaşımızın efsane bir kadın neferi: diğeri,hayatı kurtuluş savaşı olmuş,memleket sevdalısı bir gönül eri…İkisinin de yegane gücü ve silahı: çağlarının ötesine uzanan güçlü kalemleri: biri Halide Edip Adıvar, diğeri Nazım Hikmet Ran tabii ki! Ve bu iki isim aynı anda için düzenlenen zorlu bir yarışma.Mimar Doğan Hasol juri başkanlığında birinci olmuş bir eserin çok iyi uygulanmış hali!Peki!Bu esere aklını zikredilsin ve anlaşılsın diye, bir binadan çok öte tasarlanmış bir kültür ve sanat evi! Uzun süren araştırmalar ve gerçek bir eser yaratmak gönlünü ve emeğini koyan,bunun da ötesinde: bu eseri bugün halkının hizmetine sunan”o isim”kimdi? Neden bu eserin açılışında dahi çağrılması gerekli görülmemişti? Bugünü tarihi kaydediniz:bu eserin gerçek mimarını yok saymak isteyenlere en büyük cevap,yine tarih önünde verilecektir. Çünkü ’eserler’ onların üzerinde ismi yazılanlarla değil;” o eserleri yaratanlar” ile anılmaya devam edecektir!” ifadelerini kullandı.



Bu habere hiç yorum yapılmamış. ilk yorum yapan sen ol !
  • SİYASET
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • DÜNYA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

GÜNÜN HABERLERİ

YAZARLAR

baslik