Habeler, haber
DOLAR
/
EURO
/
ALTIN
/
BİST
/
Hafif yağmurlu
İstanbul: Hafif yağmurlu
12°
  • NAMAZ
    VAKİTLERİ
  • HAVA DURUMU
  • ÜYELİK GİRİŞİ

İngiliz Aktör Bob Hoskins Hayatını Kaybetti

İngiliz Aktör Bob Hoskins Hayatını Kaybetti
Eklenme : 30 Nisan 2014 17:26    Güncelleme : 30 Nisan 2014 17:26    Okunma : 393

120809123032-bob-hoskins-story-topDünyaca ünlü oyuncu Bob Hoskins, zatürre tedavisi gördüğü hastanede, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu. 26 Ekim 1942 doğumlu ünlü oyuncu, En iyi Drama dalında Altın Küre ödülü kazanmıştı. Hoskins 2012’de sinemayı bırakmıştı.

Aktörün ajansından yapılan açıklamada, Hoskins’in, zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

“Mona Lisa” filmindeki performansıyla 1987 yılında Oscar’a aday gösterilen Hoskins, aynı yıl İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödülünü almıştı.

“The Long Good Friday”, “Mona Lisa”, “Brazil”, “Who Framed Roger Rabbit” filmlerinde rol alan Parkinson hastası Hoskins, hastalığı nedeniyle 2012 yılında beyazperdeden emekli olmuştu. – London, City of

Robert William “Bob” Hoskins Kimdir?

26 Ekim 1942 tarihinde  İngiltere Bury St Edmunds, Suffolk’ta dünyaya gelen Robert William “Bob” Hoskins İngiliz aktör  En iyi Drama dalında Altın Küre ödülü kazanmıştır.
Bob Hoskins 30 Nisan 2014 günü zatürre nedeniyle 71 yaşında hayatını kaybetti.

Filmografi

Up the Front (1972) – Acemi çavuş
Villains (1972) (TV)
The National Health (1973) – Foster
Crown Court (1973) (TV)
New Scotland Tard (1973) (TV) – Eddie Wharton
Softly Softly (1973) (TV) – Parker
Inserts (1974) – Big Mac
Shoulder to Shoulder (1974) (TV) – Jack Dunn
Thick as Thieves (1974) (TV) – Dobbs
Royal Flash (1975) – Police Constable
Thriller (1976) (TV) – Sammy Draper
The Crezz (1976) (TV) – Det. çavuş Marble
Van der Valk (1977) – Johnny Palmer
Rock Follies of ’77 (1977) (TV) – Johnny Britten
On the Move (1978) (TV) – Alf
Pennies from Heaven (1978) (TV) – Arthur Parker
Of Mycenae and Men (1979) (TV) – Mr. Taramasalatopoulos
Zulu Dawn (1979) – C.S.M. Williams
Big Jim and the Figaro Club (1979) (TV) – Narrator
Flickers (1980) (TV) – Arnie Cole
The Long Good Friday (1980) – Harold
Othello (1981) (TV) – Iago
Pink Floyd The Wall (1982) – Rock and Roll Manager
The Beggar’s Opera (1983) (TV) – Beggar
The Honorary Consul (1983) – Colonel Perez
Lassiter (1984) – Inspector John Becker
The Cotton Club (1984) – Owney Madden
The Woman Who Married Clark Gable (1985) – George
The Dunera Boys (1985) (TV) – Morrie Mendellsohn
Brazil (1985) – Spoor
Mussolini: The Decline and Fall of Il Duce (1985) (TV) – Benito Mussolini
Sweet Liberty (1986) – Stanley Gould
Mona Lisa (1986) – George
A Prayer for the Dying (1987) – Father Michael Da Costa
The Lonely Passion of Judith Hearne (1987) – James Madden
Who Framed Roger Rabbit (1988) – Eddie Valiant
The Raggedy Rawney (1988) – Darky
Heart Condition (1990) – Jack Moony
Mermaids (1990) – Lou Landsky
The Favour, the Watch and the Very Big Fish (1991) – Louis Aubinard
Shattered (1991) – Gus Klein (pet store owner/private investigator)
Hook (1991) – Smee
The Inner Circle (1991) – Beria
Passed Away (1992) – Johnny Scanlan
Blue Ice (1992) – Sam Garcia
Super Mario Bros (1993) – Mario
The Big Freeze (1993) – Sidney, plumber’s mate
The Changeling (1994) (TV) – De Flores
World War II – When Lions Roared (1994) (TV) – Winston Churchill
The Forgotten Toys (1995-1999) (seslendirme) – Teddy
Nixon (1995) – J. Edgar Hoover
Balto (1995) (voice) – Boris the Goose
Tales from the Crypt (1996) (TV series)
Rainbow (1996) – Frank Bailey
The Secret Agent (1996) – Verloc
Michael (1996) – Vartan Malt
24/7: Twenty Four Seven (1997) – Alan Darcy
Spice World (1997) – Geri’s Disguise
Saturday Night Live (1998) (TV) – Kaptan Kidd
Cousin Bette (1998) – Cesar Crevel
Let the Good Times Roll (1999) –
Parting Shots (1999) – Gerd Layton
Captain Jack (1999) – Jack Armistead
Felicia’s Journey (1999) – Hilditch
A Room for Romeo Brass (1999) – Steven Laws
The White River Kid (1999) – Brother Edgar
David Copperfield (1999) (TV) – Micawber
American Virgin (2000) – Joey
Noriega: God’s Favorite (2000) (TV) – Manuel Noriega
Don Quixote (2000) (TV) – Sancho Panza
Enemy at the Gates (2001) – Nikita Khrushchev
Last Orders (2001) – Ray ‘Raysie’ Johnson
The Lost World (2001) (TV) – Prof. George Challenger
Where Eskimos Live (2002) – Sharkey
Maid in Manhattan (2002) – Lionel Bloch, Beresford Butler
The Good Pope: Pope John XXIII (2003) (TV) – Angelo Roncalli/Pope John XXIII
The Sleeping Dictionary (2003) – Henry
Frasier (2003) (TV dizisi) – Coach Fuller
Den of Lions (2003) – Darius Paskevic
Vanity Fair (2004) – Sir Pitt Crawley
Beyond the Sea (2004) – Charlie Maffia
Danny the Dog (2005) – Bart
Son of the Mask (2005) – Odin
Mrs Henderson Presents (2005) – Vivian Van Damm
Stay (2005) – Dr. Leon Patterson
Paris, je t’aime (2006) – Bob Leander (segment ‘Pigalle’)
Garfield: A Tail of Two Kitties (2006) (voice) – Winston
Hollywoodland (2006) – Eddie Mannix
The Wind in the Willows (2006) (TV) – Badger
Sparkle (2007) – Vince
Outlaw (2007) – Walter Lewis
Ruby Blue (2007) – Jack
Go Go Tales (2007) – Baron
Doomsday (2008) – Bill Nelson
The Englishman’s Boy (2008) (TV) – Damon Ira Chance
Pinocchio (2008) (TV) (yapım aşamasında) – Geppetto
A Christmas Carol (2009) (oynuyor) – Mr. Fezziwig



Bu habere hiç yorum yapılmamış. ilk yorum yapan sen ol !
  • SİYASET
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR
  • SPOR
  • DÜNYA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

GÜNÜN HABERLERİ

YAZARLAR

baslik